14
Novembre
2016

Convocat el concurs fotogràfic #onésllull per localitzar tots els elements relacionats amb Ramon Llull

Ramon Llull, a les xarxes socials i al món actual

Convocat el concurs fotogràfic #onésllull per localitzar tots els elements relacionats amb Ramon Llull

L’Oficina de l’Any Llull, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes convoquen el concurs fotogràfic #onésllull. El concurs pretén fer una crida per reunir el màxim nombre possible de fotografies que mostrin carrers, institucions, entitats, centres formatius, monuments, etc. que portin el nom de Ramon Llull o d’alguna de les seves obres. Es vehicularà a través de les xarxes socials facebook, twitter i instagram.

El termini de presentació de les fotografies és del 14 de novembre a l’11 de desembre. Durant la setmana del 19 de desembre se’n coneixeran els 6 guanyadors a través de les xarxes socials. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a la Universitat de Barcelona.

Diferents empreses i entitats s’han sumat al concurs, aportant-hi una diversitat de premis: un passatge doble d’anada i tornada a qualsevol destinació de Baleària, lots de llibres, subscripcions al diari Ara i a la revista Sàpiens i carnets del Club TresC.

Sabíeu que 117 municipis de Catalunya han dedicat un dels seus carrers o places a Ramon Llull? Llull és el 18è personatge amb més presència als carrers, superat per poc per Josep Pla o Mercè Rodoreda, però en una posició més alta que Cristòfol Colom, Miguel de Cervantes o Maria Aurèlia Capmany.

 

Per què, el concurs #onésllull?

Enguany es commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull. L’oficina de l’Any Llull treballa per promocionar el coneixement d’aquest personatge i del seu llegat entre la ciutadania del segle XXI.

Actualment existeix una certa paradoxa relacionada amb Ramon Llull: Després de 700 anys de la seva mort, la importància de la seva figura queda palesa en l’ús que es fa del seu nom com a recurs per identificar tot tipus d’ubicacions, centres, monuments i entitats. No obstant, la majoria de la població té un coneixement molt escàs del que va representar el pensador i de les influències que ha suscitat. El concurs #onésllull pretén posar en evidència aquesta contradicció i motivar que els concursants prenguin consciència de la quantitat de referències lul·lianes que tenim al nostre abast.

L’interès que genera la figura d’aquest pensador i autor prolífic està superant amb escreix les expectatives més optimistes de l’Any Llull: en 11 mesos de commemoració, ja es comptabilitzen prop de 500 activitats realitzades en més de 300 ubicacions diferents, tant de dins com de fora del domini lingüístic català. Aquestes dades evidencien que, com a mínim, des de l’inici de l’Any Llull cada dia s’ha celebrat un acte relacionat amb el que molts consideren l’autor en llengua catalana més reconegut de tots els temps.

 

Previsió de dates:

14 de novembre: convocatòria del concurs
11 de desembre: termini límit de presentació de les fotografies
Setmana del 19 de desembre: Publicació dels guanyadors del concurs i lliurament dels premis

 

Dinàmica del concurs:

  1. Localitza i identifica un espai o element que tingui relació amb Ramon Llull.
  2. Fes-ne una fotografia.
  3. Envia la fotografia a través de les xarxes socials (facebook, twitter o instagram), amb el hashtag #onésllull i una breu explicació que la identifiqui i la ubiqui. Si vols, acompanya-la amb el text que consideris adient. Fes-te seguidor/a del perfil @onésllull de la xarxa en què participis.
  4. Aconsegueix el màxim nombre possible de “m’agrada” i ... gaudeix dels premis!

 

Premis

  • 1r. Premi:  Passatge doble Baleària + carnet TR3SC anual + subscripció anual a la revista Sàpiens
  • 2n. Premi: Una subscripció trimestral al diari Ara en paper, de dilluns a diumenge (inclou també subscripció digital) + carnet TR3SC anual + subscripció anual a la revista Sàpiens
  • 3r. Premi:  Un lot de llibres + carnet TR3SC anual + subscripció anual a la revista Sàpiens
  • 4t. Premi:  Un lot de llibres + Carnet TR3SC anual + subscripció anual a la revista Sàpiens
  • 5è Premi:  Carnet TR3SC anual + subscripció anual a la revista Sàpiens
  • 6è Premi:  Carnet TR3SC anual


El mateix participant no podrà obtenir més d'un premi.

 

Decisió dels premis

Les 10 fotografies que hagin obtingut més vots de cada xarxa social seran valorades pel jurat, que en triarà les guanyadores tenint en compte l’originalitat i la composició.

>> Bases del concurs.

Deixa el teu comentari

Estàs comentant com a convidat.