22
Desembre
2016

Lliurats els premis del concurs #onésllull

S’ha rebut fotografies de Catalunya, les Balears i València

Lliurats els premis del concurs #onésllull

Després de la cloenda oficial de l’Any Llull, que va tenir lloc el 13 de desembre, aquest dijous 22 s’ha fet l’acte de lliurament dels premis del concurs fotogràfic #onésllull, que proposava compartir imatges relacionades amb Ramon Llull a través de les xarxes socials. Mariona Rifà, d’El Masnou, ha guanyat el primer premi amb una fotografia de l’escultura “L’Escala de l’Enteniment”, obra de Josep M. Subirachs. El segon premi se l’ha endut Noemí Montetes-Mairal, de Barcelona, i el tercer és per a Montse Ramírez, que va participar des de Mallorca.

El quart, cinquè i sisè premis han estat per a Manuel Fernández, Maria Cabré i Judit Subirachs, respectivament. El jurat també ha decidit atorgar un premi especial als alumnes d’ESO del Col·legi Sant Andreu de Badalona, que van elaborar el mural “Abecedari Llull”.

 

onesllull01 p  

Primer premi: Mariona Rifà

On és Llull? L'Escala de l'enteniment, monument dedicat al pensament de Ramon Llull, de Josep M. Subirachs (1976). Montserrat

onesllull02 p  

 Segon premi: Noemí Montetes-Mairal y Laburta

Carrer de Llull, Barri de Poble Nou, Barcelona. "Cap home no és visible" (Arbre exemplifical)

onesllull03 p   Tercer premi: Montse Ramírez Pallicer

La mirada del savi cap a l'Aula de Gramàtica del Puig Randa, la muntanya més màgica de l'Illa de Mallorca i on Ramon Llull es va retirar quan tènia uns trenta anys

onesllull04 p  

Quart premi: Manuel Fernández Casanova
Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Badalona "Alegria fa bella cara". (Ramon Llull, Proverbis de Ramon)

onesllull05 p   Cinquè premi: Maria Cabré Duran

Passejant per Ciutadella de Menorca: Carrer del Beat Ramon Llull (Agost, 2016)

onesllull06 p  

Sisè premi: Judit Subirachs Burgaya

Ramon Llull representat en un mural dissenyat per Subirachs. Decora una botiga del carrer dels Oms, 26 a Palma (Illes Balears)

 

Organitzat per l’Oficina de l’Any Llull, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes, el concurs va fer una crida per reunir el màxim nombre possible de fotografies que mostrin carrers, institucions, entitats, centres formatius, monuments, etc. que portin el nom de Ramon Llull o d’alguna de les seves obres.

Després de la benvinguda als assistents per part de Maria-Rosa Lloret, directora del Departament de Filogia Catalana de la Universitat de Barcelona i amfitriona de l’acte, Míriam Romeu, representant de la Institució de les Lletres Catalanes, ha destacat que el concurs ha estat “una bona iniciativa per fer-nos adonar de la presència de Llull al nostre entorn”. Joan Santanach, comissari de l’Any Llull, ha valorat molt positivament la participació del concurs, ressaltant la qualitat de les fotografies presentades, i ha aprofitat per concloure que el balanç de tot l’Any Llull és molt bo.

Els guanyadors dels premis han explicat algunes anècdotes sobre com i quan havien fet les fotografies. Es dóna la simpàtica circumstància que la guanyadora del sisè premi és la filla de Josep M. Subirachs, i ha mostrat la seva alegria en saber que la imatge que ha obtingut el primer premi és “L’Escala de l’Enteniment”, monument situat a Montserrat, amb el qual l'escultor, “obsessionat amb la figura de Llull”, va voler homenatjar Llull ara fa precisament 40 anys.

onesllull ecasassesEl poeta Enric Casasses ha posat el seu toc a l’acte, fent una lectura comentada de diversos fragments de textos de Llull i d’autors que, com Jacint Verdaguer, es van inspirar en els escrits del pensador per crear algunes de les seves obres.

L’acte s'ha tancat amb un brindis de cava i torrons, per celebrar les festes nadalenques.

 

Deixa el teu comentari

Estàs comentant com a convidat.